Uutiset

”Juha Metson valokuvat iskevät kipinää”

"Tavalliset ihmiset omissa oloissaan ovat palkitun valokuvataiteilijan mielestä mielenkiintoisempia kuin julkisuuden henkilöt." Lue koko juttu Ylen sivuilta. Kultahampaat. Venäjä. Juice Leskinen. 2006 Tampere.

”Vielä yksi kuva”

"Luontokuvauksen grand old man Hannu Hautala on lopettanut kuvaamisen, koska ei pääse enää omin jaloin metsään. Valokuvaaja Juha Metso ja toimittaja Anna-Stina Nykänen toteuttivat Hautalan unelman ja veivät hänet mönkijällä vielä kerran Kuusamon Juhtivaaralle...

Mustaa & Valkeaa

Juha Metso (s.1965) on valokuvataiteilija. Hän on pitänyt yli 30 vuoden kuluessa lähes sata yksityisnäyttelyä Suomessa, Euroopassa, Venäjällä ja Amerikan mantereella. Hän on työskennellyt taiteilijana yli 60 maassa erityisesti entisen Neuvostoliiton maissa. Hän on...

Vuoden lehtikuvaksi 2019 on valittu Juha Metson kuva

TUOMARISTON mukaan Metson kuvan takana on suuri yhteiskunnallinen tarina. Se kiteyttää suomalaisen maanviljelijän ahdingon. ”Kyse on samaan aikaan henkilökohtaisesta ja paikallisesta tragediasta, mutta myös globaaleista ja eettisistä ympäristökysymyksistä....

VIDEO 2019 Kunniamaininta Juha Metso

”Mustavalkoinen video on kuin herkkä pienoisruno, haiku, päähenkilönsä jäähyväiset. Testamentin lailla se kertoo tarinaa päähenkilönsä vanhuudesta sekä maapallon kriisistä. Muutamalla harkitulla vedolla se välittää päähenkilön tärkeimmät ajatukset ja samme katsoa...

Filosofi Pentti Linkola edustaa Juha Metsolle suurta ajattelijaa – ”Hänen varhaiset tekstinsä todellakin toimivat tässä ajassa”

"Pentti Linkolasta on ilmestynyt runollinen kuvateos Sielunmessu, jonka ovat tehneet yhteistyössä Linkolan kanssa toimittaja-kirjailija Markus Leikola ja valokuvaaja Juha Metso." Kuuntele Juha Metson haastattelu tästä.

”Venäjästä kertova Pekka Hakalan ja Juha Metson yhteisteos on matkakertomuksen, tietokirjallisuuden ja journalismin risteyskohdassa”

"Vaikuttavan Putinlandian lukeminen tuntuu siltä kuin olisi saanut kutsun perinteisen vodkahuoneen nurkkapöytään: tarinoita kerrotaan, ne polveilevat ja johtavat seuraaviin" Lue koko juttu Helsingin Sanomista tai katso tästä.

MTV3 Huomenta Suomi: Elämää itänaapurissa

MTV3:n Huomenta Suomen vieraana HS:n toimittaja Pekka Hakala ja valokuvaaja Juha Metso.

YLE Puhe: Tarinoita Putinin valtakunnasta

Toimittaja Pekka Hakala ja valokuvaaja Juha Metso YLE Puheen Juuso Pekkisen vieraana.

Juha Metson valokuvat kertovat Venäjästä, joka katoaa

"Venäjän muutos on ollut nopea, mutta Juha Metson kuvissa se ei näy, kirjoittaa toimittaja Pekka Hakala." Lue koko juttu Helsingin Sanomien artikkelista.