CV
Yhteenveto Juha Metson urasta Tunteella liikkeellä -teoksessa
Juha Metso on pitänyt kymmeniä valokuvanäyttelyjä ja osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin eri puolella maailmaa. Syyskuussa 2015 hänet kutsuttiin osallistumaan Creative Climate Awards -tapahtumaan New Yorkissa. Metson kommentoi mustavalkoisella kuvasarjallaan Ice–Stay (Jää–Jää) kylmäävän apokalyptisesti ilmastonmuutoksen seuraamuksia. Suomessa Juha Metso on saanut kansallisesti merkittävän Fotofinlandia*-kunniamaininnan kolme kertaa 1990-luvulla, Vuoden reportaasikuva -palkinnon vuosina 2000 ja 2004, vuoden 2000 Lehtikuvaaja-palkinnon ja 2010 Kymenlaakson valokuvataiteen palkinnon.
Juha Metso on kiertänyt noin kuudessakymmenessä valtiossa kuvaamassa. Hänen ottamiaan kuvareportaaseja on nähty runsaasti sanoma- ja aikakauslehdissä. Metson kuvia on julkaistu Suomen suurimmassa valtakunnallisessa päivälehdessä Helsingin Sanomissa mm. Afganistanin ja Kosovon kriisialueilta. Hän on kuvannut Afrikan elämää ja arkea mm. Etiopiassa ja Beninissä, Guineanlahden rannalla. Erikoisesti Venäjällä tehdyistä kuvausmatkoista on tuotettu useampia kirjoja. Keskiössä on ihminen omassa ympäristössään: oli hän nuori tai vanha, kaunis tai ruma; kuuluisuus tai laitapuolen kulkija.
- Lue lisää
- Yksityisnäyttelyt
- Ryhmänäyttelyt
- Teoksia kokoelmissa
- Palkinnot
- Jäsenyydet
- Yhteistyöprojektit
- Elokuvat ja dokumentit
Linnuista kaikki alkoi. Luonto, linnut ja vapaus ovat elementtejä, jotka sitovat Juha Metson tuotantoa yhteen. Vapaus kuvata, vapaus liikkua, vapaus tuntea, nauraa, hullutella ja asettaa itsensä alttiiksi sattumalle eri tilanteissa. Juha Metso on valokuvaaja, joka kuvaa kohteitaan, ihmisiä ja tapahtumia tunnetilojen kautta. Tahattomalla tilannekomiikalla on myös osansa lopputuloksessa. Yllätyksellisyys on kiehtovaa.
Juha Metso kuvaa työtään: ”…kun äänet ja sanat loppuvat, alkaa valokuvaus”. Hänen kameransa ensimmäisinä kohteina olivat linnut, nuo rajattoman vapauden edustajat. Silloin elettiin 1970-lukua. Sitten tulivat kuviin suomalaiset rock- ja populaarikulttuurin tähdet. Metso kuvasi bändejä, rokkareita kellareissa, klubeilla, keikoilla, harjoituksissa itse mukana eläen. Metso tarkkailee, odottaa ja laukaisee juuri kriittisellä hetkellä. Kuvauksen kohde on ikään kuin alastomimmillaan ja tilanteessa haavoittuvana, mutta hänen olemuksensa on samalla vahvasti läsnä valokuvassa.
”Mä olen tunnetilafriikki ja tutkin ihmisen ilmeitä. Ihan pieniä. Koko ajan haen sitä, mitä ihminen välittää, kun me kohdataan. Kuvaaminen on vuorovaikutusta. Ei ole eroa sillä ketä kuvaan. Tavallaan kuvaan itseäni. Tärkeätä on, kuinka löytää luottamuksen. Loppujen lopuksihan me ei tunneta juuri ketään…” sanoi Juha Metso Hannu Vanhaselle haastattelussa 3.10.2015. (Kaikki tai ei mitään – Juha Metso valokuvaajana. Hannu Vanhanen, 2015)
Hannu Vanhanen, kuvajournalismin tutkija kuvaa Metson työskentelytapaa seuraavasti: ”Metsolla on hämmästyttävä taito navigoida itsensä oikeaan paikkaan. Hän on kehittänyt omanlaisensa metodin lähestyä kuvattaviaan. Hän kiertelee ja kaartelee, tekee itsestään huomaamattoman. Hän häipyy välillä ja palaa takaisin juuri oikealla hetkellä ja sarjalaukaisee kameransa staccatomaiseen soundiin. Ratkaiseva hetki on tavoitettu laajennettuna, näkymättömyys on ohitse. Metson kuvausmetodi on sukua kuvajournalisti Henri Cartier-Bressonin tavalle hakea kuviin ratkaisevan hetken taidetta, jossa kuvausaihe loksahtaa visuaalisesti ja sanomallisesti paikalleen.” (Kaikki tai ei mitään – Juha Metso valokuvaajana. Hannu Vanhanen, 2015)
Metso sai ensimmäisen Fotofinlandian kunniamaininnan Lahden muotoiluinstituuttiin tekemällään lopputyöllä ”Totta” vuonna 1990. Teos oli kuvainstallaatio, jossa hän tutki onnellisuutta noin kahden sadan henkilön joukkokohtauksen ja yksittäisten kasvokuvien kautta. Katse kohottautuu ylös, kaukaisuuteen, onnelaa kohti. ”Hymy on maailman parasta lääkettä”, kuvaaja itse sanoo.
Juha Metson kuvauskohteina on ollut kansainvälisiä kuuluisuuksia kuten rocktähtiä, muusikoita, näyttelijöitä, taiteilijoita ja poliitikkoja: B.B. King, Aretha Franklin, Depeche Mode, Annie Leibowitz, Tina Turner, Johnny Winter, Vladimir Putin. Hän on kuvannut suomalaisia populäärikulttuurin tähtiä vuosikymmenien ajan. Riipaisevan todenmukaiset, kaunistelemattomat kuvasarjat muun muassa Juice Leskisestä, Kauko Röyhkästä, Kari Petsamosta, Ville Haapasalosta, Ismo Alangosta ja Veikko Lavista ovat esimerkkejä Metson tarkkanäköisestä ilmaisusta. Metson on seikkailija, jolle mikään ei ole vierasta, vaan erilaiset haasteet vain lisäävät hänen intoaan.
”Metso ei ole mikään sipistelijä, ei ikinä; pikemminkin hän on hurja ja rosoinen. Karhea vetää häntä puoleensa. Metso ei estetisoi, vaan toimii, valokuvaa. Siksi on hämmentävää ja melkein mystistä havaita, miten Metson kuvissa rujo muuttuu herkäksi ja kivenkova haavoittuvaksi. Hänen kuvansa naurattavat, mutta samalla ne itkettävät, itkettävät ja raastavat sydänjuuria niin, että melkein hävettää.
Metso on profiloitunut tarinankertojaksi sekä journalistisilla kuvareportaaseillaan että laajemmilla kuvaesseillään. Hän on paikkojen ja kulttuurien kertoja, ja samat valtuudet Metso ottaa silloinkin, kun hänen aiheenaan ovat julkisuudesta tutut ihmiset tai kollektiivit. Työn tulokset päätyvät usein esitettäväksi yhdessä kirjoitetun kielen kanssa.” (Riitta Raatikainen, Mustanvalkoista, heltanpunaista, 2015)
Juha Metson laajaa kuvatuotantoa on julkaistu useina kirjoina teemallisina kokonaisuuksina tekstejä ja kuvien yhdistäen. Rockmuusikko ja kirjailija Kauko Röyhkän tekstit yhdessä Metson kuvien kanssa, ovat olleet kirjoina myyntimenestyksiä. Heidän yhteistuotantoaan ovat muun muassa Suursaari, Rajantakainen Karjala, Et kuitenkaan usko – Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä, Et kuitenkaan usko – Ville Haapasalon 2000-luku Venäjällä.
”Metso osaa haistaa arvokkaat kuvakirjojen aiheet. Hänen ja Kauko Röyhkän Ville Haapasalo -kirjoja on myyty vuoden 2015 loppuun mennessä yli 120 000 kappaletta. Samaan on Suomessa pystynyt vain Hannu Hautala. Metsossa ja Hautalassa on jotain samaa. Ankaria ja peräänantamattomia uurastajia, joita ei lumimyrsky hetkauta. Päinvastoin. Se antaa lisäpotkua kuvaamiseen. Myös sotakuvaajat ammentavat energiansa pelosta. Kuoleman lähellä on makaaberia energiaa.” (Kaikki tai ei mitään – Juha Metso valokuvaajana. Hannu Vanhanen, 2015)
”Juha Metso on monisärmäinen kaikki tai ei mitään -persoona. Hänen sanoihinsa ja kuviinsa voi luottaa. … Mitään ei jää häneltä huomaamatta. … Metson valokuvailmaisu puhuttelee katsojaa suoraan. Kuvissa on nupit kaakossa…” (Kaikki tai ei mitään – Juha Metso valokuvaajana. Hannu Vanhanen, 2015)
Valokuvaaja Juha Metso on kuvannut vuosien ajan rajan takaista Karjalaa, joka oli Suomen aluetta aina toisen maailmansodan aluejakoihin saakka. Kaikki Karjalan 406 807 asukasta evakuoitiin lopullisesti alueelta vuonna 1944 (noin 11 % koko Suomen väestöstä). Uuden valtakunnanrajan taakse jäivät Itä-Suomen merkittävin keskiaikainen kaupunki Viipuri, Laatokan Karjalan ja Karjalankannas. Tyhjäksi jääneelle alueelle muutti eri kansanryhmiä sisäisinä siirtoina Neuvostoliiton alueelta. Tämä suomalaisille rajantakainen Karjala on ollut jo vuosikymmeniä venäläisten asukkaiden kotiseutu.
”Suomen Neuvostoliitolle toisen maailmansodan jälkeen luovuttama Karjala oli pitkään yksi kansallisen historiamme vuotavista haavoista. Vuosikymmenten myötä menetetystä Karjalasta jos mistä kehkeytyi ”kuviteltu yhteisö”, käsitteellinen muistojen, haaveiden ja toiveiden tila, jonka elinvoima ei ollut enää riippuvainen materiaalisesta yhteydestään historialliseen ja maantieteelliseen Karjalaan. Jokaisen suomalaisen Karjala on ollut omanlaisensa ja omannäköisensä, mutta yksi on selvää: tuskin kukaan enää haaveilee Karjalan palauttamisesta, eikä sitä ainakaan vaadita ääneen.
Juha Metson Karjala-kuvasto on 2000-luvun alun puheenvuoro tähän keskusteluun. Se ei kerro unelmien tai menneisyyden Karjalasta, vaan nykyisyyden Luoteis-Venäjästä.” (Riitta Raatikainen, Mustanvalkoista, heltanpunaista, 2015)
Juha Metso on myös aktiivinen vapaa taiteilija. Hän on toiminut useissa taiteilijaryhmissä 1990-luvulta alkaen. Taideahtaajat ja Jätkät saivat paljon visuaalista näkyvyyttä performansseilla ja näyttelyillään. Taideahtaajat (Heimo Suntio, Timo Mähönen ja Juha Metso) ilahduttivat taideyleisöä hauskoilla, humoristisilla, kantaaottavilla videoilla, performansseilla ja teoskoosteilla 1990-luvun puolivälissä. Jätkät (Timo Mähönen, Juha Metso) jatkoivat samoilla teemoilla, omalla twistillään. Juha Metso kuvaa, editoi, soittaa ”punkkia”, esittää edelleen performansseja kavereiden kanssa villisti ja vapaasti hullutellen.
Hannu Vanhanen toteaa: ”Metso on tehnyt useita valokuviin perustuvia performansseja yksin ja erilaisten kuvataideryhmien kanssa, kuten Taideahtaajat, Jätkät ja Peukaloiset. Valokuvaperformanssia voi pitää yhtenä teatterin sukulaismuotona, ja siinä sovelletaan erilaisia näyttelemismetodeja. Taideahtaajat-kollektiivin esittämät performanssit olivat mustalla huumorilla ja erotiikalla höystettyjä kuvatauluja.” (Kaikki tai ei mitään – Juha Metso valokuvaajana. Hannu Vanhanen, 2015)
Juha Metso on uskomattoman tuottelias kuvaaja. Hänellä on kymmeniä tuhansia kuvia arkistossaan 1980-luvulta lähtien. Siellä on myös tilattuja reportaasikuvia, joissa kuvakulmat ja tapa kuvata, ”kädenjälki” on tunnistettavissa. Vahva mustavalkoisuus ja harkitut tiukat rajaukset lisäävät aiheiden intensiivisyyttä. Todellisuus on monisärmäisesti läsnä.
”…koko Metson tuotantoa yhteen sitova loimi on historian läsnäolo. Niissä näkyvä todellisuus siivilöityy osaksi ihmiskunnan vaiheiden suurta kudosta. Luonto on kaiken perusta, ja sekä ihminen että ihmisen teot näyttäytyvät suhteessa luontoon. Arkipäivän dokumentaristi Juha Metso on eeppinen tarinankertoja, joka tuo katsojien eteen peittelemättömiä ja karun kauniita näkymiä ihmisyyden kaikkiin kerroksiin, ihmisten kuoriin yhtä uteliaan intohimoisesti kuin kuorten sisälle.” (Riitta Raatikainen, Mustanvalkoista, heltanpunaista, 2015)
Leena Räty
intendentti
Lappeenrannan taidemuseo
*Fotofinlandia palkinnon (20 000 €) ja kunniamaininnat jakaa Suomen valokuvajärjestöjen
keskusliitto Finnfoto ry.
Lainaukset tekstissä ovat toimittaja Riitta Raatikaisen ja tietokirjailija Hannu Vanhasen tähän kirjaan kirjoitetuista artikkeleista. Raatikainen on kuratoinut useita kotimaisia ja kansainvälisiä valokuvanäyttelyjä Suomessa. Lisäksi hän on kirjoittanut aktiivisesti valokuvasta eri julkaisuissa. Hannu Vanhanen on paitsi Juha Metson pitkäaikainen ystävä, myös valokuvaaja sekä valokuvan ja kuvajournalismin tutkija.
2024 Ruutikellari, Hamina
2024 Vuohijärvi galleria, Valkeala
2023 Ars longa galleria, Helsinki
2022 Pyhtään kulttuuritalo
2022 Kouvolan taidemuseo Poikilo
2020 Imatran taidemuseo
2019 Mikkelin valokuvakeskus
2018 Kotkan valokuvakeskus
2017 Tää menee näin – vuoden biisit 1977–2017. Päivälehden museo ja Luova Galleria, Helsinki
2016–2017 Tunteella liikkeellä – Emotion in Motion.Valokuvaaja Juha Metson retrospektiivi. Salon taidemuseo Veturitalli, Lappeenrannan taidemuseo
2015 Suomi-instituutti, Pietari
2015 Venäjä lähellä. Lemin kulttuuritalon avajaisnäyttely
2014 Kotkan Valokuvakeskus
2014 Voodoo – Afrikan arkea. Lasipalatsi, Helsinki
2014 Ice – Stay. Galerie Lisi Hämmerle, Bregentz, Itävalta
2014 Galleria Uusi Kipinä, Lahti
2014 Jää – jää. Lasipalatsi, Helsinki
2013 St. Spiritus, Saksa
2013 Luova Galleria, Helsinki
2013 Kotkan Valokuvakeskus
2013 Galleria Uusikuva, Kotka
2013 Laterna Magica, Helsinki
2012 Ruutikellari, Hamina
2010 Kotkan Valokuvakeskus
2010 Maretarium, Kotka
2009 Scandinavian House, New York, USA
2008 Tornigalleria, Kotka
2007 Linna-galleria, Viipuri, Venäjä
2007 Kotkan Valokuvakeskus
2005 Kustaan Galleria, Valkeala
2005 Laterna Magica, Helsinki
2004 Galleria Uusikuva, Kotka
2001 Galleria Uusikuva, Kotka
1999 Oulun taidemuseo, Oulu
1998 Romance. Kööpenhamina, Tanska
1998 Galleria Hippolyte, Helsinki
1998 Laterna Magica, Helsinki
1997 Work Shop, Helsinki
1997 Galleria Uusikuva, Kotka
1996 Galleria Uusikuva, Kotka
1995 Lahden historiallinen museo, Hämeenlinna
1995 Lahden historiallinen museo, Lahti
1993 TM galleria, Helsinki
1992 Taidekeskus Mältinranta, Tampere
1992 Kanneltalo, Helsinki
1992 Ruutikellari, Hamina
1992 Iisalmen kulttuurikeskus
1990 Valokuvagalleria, Kotka
1989 Kalotypianäyttely (M. Kivisen kanssa). Galleria Hippolyte, Helsinki
1989 Kotka -hanurikaupunki (M. Tieahon kanssa). Kotka ja Tallinna
1987 Valokuvagalleria, Kotka
1986 Karhulan kirjasto, Kotka
2024 Menetyt saaret, Videoita ja valokuvia Suomenlahden ulkosaarista, Merikeskus Vellamo, Juha Metso & työryhmä Marjo Näkki ja Mika Rokka
2024 Kesytön ysäri, Suomen valokuvataiteenmuseo
2020 Moision taidekartano
2018 Yhtä juhlaa. Joensuun taidemuseo
2017 Global Awareness Exhibition,The Factory LIC, New York, USA
2017 Art Fair Suomi, Kaapelitehdas, Helsinki
2016 BronxArtSpace, New York, USA
2015 Creative Climate Awards, New York, USA
2014 Centro Cultural Rio Scenarium, Rio de Janeiro, Brasilia
2013 Pietari, Venäjä
2013 Galleria Uusikuva, Kotka
2012 Kotkan Valokuvakeskus
2011 Arthampton, New York
2011 Kotkan valokuvakeskus
2011 Kuopion taidemuseo
2011 Pietari, Venäjä
2011 Galleria Uusikuva , Kotka
2011 Imatran taidemuseo
2010 Galleria Nykyaika, Tampere
2010 Kotkan Valokuvakeskus
2010 VB-valokuvakeskus, Kuopio
2010 Mediamuseo Rupriikki, Tampere
2009 Galleria Uusikuva, Kotka
2009 Taidekeskus, Bonn, Saksa
2008 Künstlerforum Bonn, Saksa, Jätkät-projekti
2008 Juha Watt Vainio, Kotkan Valokuvakeskus
2007 Mediatori, Helsinki
2007 Imatran taidemuseo
2007 Kouvolan taidemuseo
2006 Galleria Uusikuva, Kotka
2006 Trygve Lie Gallery, New York, USA
2005 Kotkan Valokuvakeskus
2005 Galleria Uusikuva, Kotka
2005 Vinski Viholainen, Suomen valokuvataiteen museo
2004 Graiswald, Saksa
2004 Girona, Espanja
2003 Kouvolan taidemuseo
2003 Lahden taidemuseo
2002 Hämeenlinnan kulttuurikeskus
2002 Mikkelin valokuvakeskus
2002 VB-valokuvakeskus, Kuopio
2002 Galleria Uusikuva, Kotka
2002 Reykjavik, Islanti
2001 Taidekeskus Mältinranta, Tampere
2001 Espoo
2001 Imatran taidekeskus
2001 Kouvolan taidemuseo
2000 Etelä-Karjalan taidemuseo, Lappeenranta
1998 Tarto, Viro
1996 Pentagon. Kouvolan taidemuseo
1996 Galleria Allinna, Riihimäki
1996 Fotofinlandia-näyttely, Helsinki
1996 IN and OUT. Maneesi-galleria, Pietari, Venäjä
1996-1997 Taideahtaajat. The Scream: Nordic Fine Arts 1995-96. Arken Museum of Modern Art, Ishöj, Tanska
1996 Taideahtaajat. Fotofinlandia, Helsinki
1996 Taideahtaajat. Borealis 8, Ishöj, Tanska
1996 Taideahtaajat. Bergen, Norja
1996 Suomen Taiteilijain vuosinäyttely
1995 Taideahtaajat. Kotka–Lappeenranta–Hyvinkää –Lahti, Greiswald–Lübeck–Güstrow, Saksa
1995 Taideahtaajat. Täitä ja Työtiloja. Hyvinkään taidemuseo
1995 Taideahtaajat. 2. Valokuvataiteen triennaali. Taidehalli, Helsinki
1995 Taideahtaajat. Port of Art, Kotka
1995 Taideahtaajat. Hyvinkään taidemuseo
1995 Taideahtaajat. Suomen Taiteilijain 100. vuosinäyttely, Helsinki
1995 Taideahtaajat. Linna-galleria, Tallinna
1994 Kotkan taiteilijaseuran vuosinäyttely, Kouvolan taidemuseo
1994 Kymen läänin nykytaidetta. Etelä-Karjalan taidemuseo, Lappeenranta
1994 Taideahtaajat. Suomen Taiteilijain 99.vuosinäyttely, Helsinki
1994 XL Art Fair, Turku
1994 Taideahtaajat. Galleria Uusikuva, Kotka
1994 Taideahtaajat. Ars Libera, Kuopio
1994 Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton 56. näyttely, Lappeenranta
1993 Taideahtaajat. Tour 1993. Greifswald–Lübeck, Saksa
1993 Taideahtaajat. TM-galleria, Helsinki
1992 Fotofinlandia-näyttely, Helsinki
1992 Maailmankuvat – Kymen läänin nykytaidetta. Imatran taidemuseo
1992 4+1 -ryhmä. Hafnarfjördur, Islanti; Kööpenhamina, Tanska; Klatovy, Tsekki
1992 Taideahtaajat. Aluenäyttely, Imatra
1992 Taideahtaajat. Taidekeskus Mältinranta, Tampere
1992 Lahden 5. AV-Biennale. Multivisio M. Kivisen kanssa, Lahti
1991–1993 MAGMA Tour Exhibition Suomi
1990 Fotofinlandia-näyttely, Helsinki
1989 Galleria Uusikuva, Kotka
Suomen valtion taidekokoelma
Suomen valokuvataiteen museo
Etelä-Karjalan taidemuseo
Lappeenrannan taidemuseo
Helsingin kaupungin taidemuseo
Imatran taidemuseo
Kotkan kaupunki
Oulun taidemuseo
Salon taidemuseo
Joensuun taidemuseo
Yksityiskokoelmat
2019 Vuoden lehtikuva
2019 Kuvaessee 2019
2019 Video 2019, kunniamaininta
2016 Vuoden uutiskuva
2015 Creative Climate Awards, New York, 3. sija
2014 Vuoden henkilökuva
2014 Kotka-palkinto
2011 Kotkan kaupungin vuoden kulttuuriteko -taidepalkinto
2010 Kymenlaakson valokuvataiteen palkinto
2004 Vuoden reportaasikuva
2000 Vuoden lehtikuvaaja
2000 Vuoden reportaasikuva
1998 Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan taidepalkinto yhdessä Matti Tieahon kanssa
1996 Fotofinlandia, kunniamaininta
1992 Fotofinlandia, kunniamaininta
1992 Fotofinlandia, kunniamaininta
1992 Kymen läänin kulttuuripersoonat, kuvataideryhmä Taideahtaajat
1992 Kymen läänin taidetoimikunnan palkinto, kuvataideryhmä Taideahtaajat
1990 Fotofinlandia, kunniamaininta
Valokuvataiteilijoiden liitto
Kuvasto
Teosto
Kotkan taiteilijaseura
Kotkan valokuvakeskus, perustajajäsen
2015– Peukaloiset (julkaisu Lintukoto, 2017)
2005–2018 Jätkät
1992–1997 Taideahtaajat
2024
Takaisin
Ohjaus: Juha Metso
Tuotanto: Banja Media Oy
2020
Hannu Hautala – Legendan perintö
Ohjaus: Juha Metso
Tilaaja: Yle
2021
Juha Vainio – Sanoilla on hintansa
Ohjaus: Juha Metso
Tuotanto: Banja Media Oy
2018
PeukaLoiset – Lintukoto
Lyhytelokuva/Musiikkivideo
Ohjaus: Juha metso
Tuotanto: Banja Media Oy
2018
Kestävän yrittäjyyden innovaatiot
Dokumenttisarja
Ohjaus: Juha Metso
Tuotanto: Banja Media Oy
Tilaaja: LUT
2017
Maammetaulu
Lyhytelokuva
Ohjaus: Juha Metso
Tuotanto: Banja Media Oy
2017
Maammeräppi
Lyhytelokuva
Ohjaus: Juha Metso
Tuotanto: Banja Media Oy
2016
PeukaLoiset 2016
Lyhytelokuva
Ohjaus: Juha Metso
Tuotanto: Banja Media Oy
2016
PeukaLoiset
Salon taidemuseo
Lyhytelokuva
Ohjaus: Juha Metso
Tuotanto: Banja Media Oy
2015
Hyvän tuulen maihinnousu
Lyhytelokuva
Ohjaus: Juha Metso
Tuotanto: Banja Media Oy